Здравейте. Искам да си взема 166-ца. Колебая се кой двигател и с колко скорости да избера. Имал съм 3 алфи до сега и с трите имах проблеми затова сега реших хубаво да разпитам и да не бързам с избора. Колебая се между 2.4 ЖТД или бензинова... не павече от 150- 170 коня.. Кой от двата ще ме слуша повече ? Бензиновата ще се държи ли добре с газов инжекцион ? Фен съм и на автоматичните скорости но мисля да не рискувам със Селеспид. Цената която мога да си позволя е 5000 - 7000 лв. Имам БМВ 520 Е39 1997 автомат и Алфа ГТВ 2.0 ТС 1995 .. ако някой го интересува бартер можем да помислим заедно над ситуацията. Ако някой продава читава 166-ца моля не се притеснявайте да ми пращате оферти. Алфата я искам за семеен автомобил - тоест не търся тунинги и чипове и т.н. Благодаря на всички за помоща предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Искам да си взема 166-ца. Колебая се кой двигател ...
Collapse
X
-
Вземи си за тези пари перфектната бензинова 166 или дизелова 147 или 156. Успех!
Ето ти и една тема за размисли - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53776
-
Първоначално публикувано от tenekiaman Покажи съобщениеЗдравейте. Искам да си взема 166-ца. Колебая се кой двигател и с колко скорости да избера. Имал съм 3 алфи до сега и с трите имах проблеми затова сега реших хубаво да разпитам и да не бързам с избора. Колебая се между 2.4 ЖТД или бензинова... не павече от 150- 170 коня.. Кой от двата ще ме слуша повече ? Бензиновата ще се държи ли добре с газов инжекцион ? Фен съм и на автоматичните скорости но мисля да не рискувам със Селеспид. Цената която мога да си позволя е 5000 - 7000 лв. Имам БМВ 520 Е39 1997 автомат и Алфа ГТВ 2.0 ТС 1995 .. ако някой го интересува бартер можем да помислим заедно над ситуацията. Ако някой продава читава 166-ца моля не се притеснявайте да ми пращате оферти. Алфата я искам за семеен автомобил - тоест не търся тунинги и чипове и т.н. Благодаря на всички за помоща предварително.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
re
чисто теоритично- кой е по-добрия двигател / 2.4 жтд или 2.0 ТС / имам предвид разход и поддръжка... да кажем че и двата които сравняваме са в добро състояние. на еднакви километри... кой бихте избрали вие? и коя скоростна кутия 5 или 6 ? Слаби ли са / 150 к.с. / за това купе ? Обслужването на кой е по-ефтино ? Търся семеен автомобил - тоест надеждност. икономичност. - няма да се занимавам с тунинги чипове и прочие... или поне сега така мисляGTV 2.0 TS - dead
156 2.4 JTD - dead
147 1.6 TS - dead
BMW 520 E39 - live
Comment
-
Дизела има доста по-сериозен въртящ момент, та за това купе всеобщото мнение е, че той е по-доброто решение. Мойта е 136 конски с чип и трябва да ти кажа, че се държи перфектно. Дизелите са всички със 6 скорости. Това мога да ти кажа. Туинспарка е странен двигател, не че е лош, но шантав за потдръжка. Има доста писано по темата, потърси, няма да ти стигне едно денонощие да изчетеш всичко
166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение... Туинспарка е странен двигател, не че е лош, но шантав за потдръжка. :...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеПо-точно (според моя опит): туинспарка е двигател,който изисква две неща - да го вземеш в перфектно или ново състояние и да го глезиш, както не си глезил никой друг... А той знае как да ти се отплати.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment